Hålla igång konditionen

Att hålla igång kondition kan man göra på flera olika sätt, om vilket som är det bästa får nog ses som väldigt individuellt. Alla är vi olika och olika träningsformer passar olika människor. Det gäller att hitta den träningsform som passar bäst och bygger din kondition på bästa sätt.

Cykel

Att cykla är ett effektivt sätt att bygga upp och underhålla konditionen. Det är skonsamt för kroppen så om du har någon skada som du behöver rehabilitera dig ifrån så kan cykel vara ett bra alternativ för att komma ut och röra på dig. Du bestämmer själv när du ska ut och cykla och hur pass du vill pressa dig själv.

Simning

Simning kan tyckas vara en träning som inte ger så mycket men det är det. Likaväl som med andra träningsmetoder så väljer du själv hur mycket du vill pressa på och hur snabbt du simmar. Detta är också en skonsam träningsform och det kan vara skönt att få hoppa i plurret och simma ett gäng bassänglängder.

Löpning

Att ge sig ut i löpspåret är kanske inte för alla, men när du väl byggt upp din kondition så kan detta vara ett bra komplement till både cykel och simning. Se till att skaffa ordentliga löpskor som passar både dig och det underlag som du springer på. Du kan med fördel ha flera olika par med löpskor för olika underlag, huvudsaken foten mår bra och trivs i skon.